Tarpon på anslået 60 pounds fra tidevandskanal ved Cayo Santa Maria.

Tarpon på anslået 60 pounds fra tidevandskanal ved Cayo Santa Maria.

Lystfiskeri i Cuba efter Tarpon, Permit og Bonefish

Da jeg efterhånden har fisket tarpon og bonefish en række gange i området ved Salinas og i floden Hatiguanico er interesserede velkommen til at kontakte mig for info om lokal cubansk engelsktalende guide og andre tips.

Seneste fisketur i december 2014 gav 18 fluefangede bonefish på fiskedagen i saltvandsområdet Salinas og en mistet tarpon i floden i størrelsen +50 pounds.

Fiskekort i området kostede 240 CUC pr dag svarende til 240 US $ - en fisker pr. båd (2015).

Fra 2016 er der kommet ny agent og prisen er steget til mere end det dobbelte.

I februar 2017 gik turen i stedet til Sercotel Club hotel (tidligere Villa Cojimar) Cayo Guillermo. Her er mulighed for frit fiskeri efter bonefish direkte på flats ud for hotellet og højre om - uden a det koster en krone. Fiskeriet gav 9 bonefish, men perioden februar er vanskelig, da dagene ofte er blæsende og området deles mde kitesurfere. Broen mellem Cayo Coco og Cayo Guillermo kan spinnefiskes.

I februar 2018 gik turen til Cayo Santa Maria og et par dages guidet fluefiskeri fra båd i GOK "Gardens of the King" efter Tarpon, Permit og Bonefish. Det lykkedes ikke at få Permit, men et fantastisk fiskeri efter Tarpon med 10 krogede fisk. 3 lykkedes det at holde på krogen med de 2 største i størrelsen 50 og 60 pounds. Der ud over blev 3 store mistet i anslået samme størrelse. Ud over fangsten af Tarpon også et par store Snappers, mindre Jacks og en enkelt Bonefish.

Cuba - fiskeri og oplevelser

Oplevelser fra tidligere cubature

JL Bonefish - universalflue til bonefish

Denne flue har vist sit værd på flatsene ved Cayo Largo, La Salinas, Cayo Guillermo samt Cayo Santa Mrria. I størrelse 4 er det universalfluen, hvor det eneste der behøver at varieres er +/- twineyes. Har givet mere end 200 bonefish.

Mønster

krog: saltvandskrog, fx. Mustad signature C70S D Big Game light.

hale: grizzlymarabou i tan med et par korte strå guldflash. På sider 2 hacklespidser i badger

rib: oval sølvtinsel fine

krop: polar dupping farve tan

Kropshackle: badger hane

øjne: twineyes guld normalt i str 3 mm, men udelades på lavt vand og i vindstille forhold

Stor snapper fra Cayo Santa Maria 2019

Stor snapper fra Cayo Santa Maria 2019

Cubanerne vil gerne se forandringer

Cubanerne vil nu gerne se samfundsændringer, så de kan få livet tilbage - revolutionen har ikke givet de friheder og livsvilkår, der blev stillet i udsigt - et dominospil hvor der nu er blokkeret for yderligere at bygge på- man er havnet i en blindgyde.

Del siden