Tarpon på anslået 60 pounds fra tidevandskanal ved Cayo Santa Maria.

Lystfiskeri i Cuba efter Tarpon, Permit og Bonefish

Da jeg efterhånden har fisket tarpon og bonefish en række gange i området ved Salinas og i floden Hatiguanico er interesserede velkommen til at kontakte mig for info om lokal cubansk engelsktalende guide og andre tips.

Seneste fisketur i december 2014 gav 18 fluefangede bonefish på fiskedagen i saltvandsområdet Salinas og en mistet tarpon i floden i størrelsen +50 pounds.

Fiskekort i området kostede 240 CUC pr dag svarende til 240 US $ - en fisker pr. båd (2015).

Fra 2016 er der kommet ny agent og prisen er steget til mere end det dobbelte.

I februar 2017 gik turen i stedet til Sercotel Club hotel (tidligere Villa Cojimar) Cayo Guillermo. Her er mulighed for frit fiskeri efter bonefish direkte på flats ud for hotellet og højre om - uden a det koster en krone. Fiskeriet gav 9 bonefish, men perioden februar er vanskelig, da dagene ofte er blæsende og området deles mde kitesurfere. Broen mellem Cayo Coco og Cayo Guillermo kan spinnefiskes.

I februar 2018 gik turen til Cayo Santa Maria og et par dages guidet fluefiskeri fra båd i GOK "Gardens of the King" efter Tarpon, Permit og Bonefish. Det lykkedes ikke at få Permit, men et fantastisk fiskeri efter Tarpon med 10 krogede fisk. 3 lykkedes det at holde på krogen med de 2 største i størrelsen 50 og 60 pounds. Der ud over blev 3 store mistet i anslået samme størrelse. Ud over fangsten af Tarpon også et par store Snappers, mindre Jacks og en enkelt Bonefish.

Cuba - fiskeri og oplevelser

Oplevelser fra tidligere cubature

JL Bonefish - universalflue til bonefish

Denne flue har vist sit værd på flatsene ved Cayo Largo, La Salinas, Cayo Guillermo samt Cayo Santa Mrria. I størrelse 4 er det universalfluen, hvor det eneste der behøver at varieres er +/- twineyes. Har givet mere end 200 bonefish.

Mønster

krog: saltvandskrog, fx. Mustad signature C70S D Big Game light.

hale: grizzlymarabou i tan med et par korte strå guldflash. På sider 2 hacklespidser i badger

rib: oval sølvtinsel fine

krop: polar dupping farve tan

Kropshackle: badger hane

øjne: twineyes guld normalt i str 3 mm, men udelades på lavt vand og i vindstille forhold

Stor snapper fra Cayo Santa Maria 2019

Cubanerne vil gerne se forandringer

Cubanerne vil nu gerne se samfundsændringer, så de kan få livet tilbage - revolutionen har ikke givet de friheder og livsvilkår, der blev stillet i udsigt - et dominospil hvor der nu er blokkeret for yderligere at bygge på- man er havnet i en blindgyde.